Benoît Couderé
&
Dries Corneillie

over santé

'Santé Wines' is de jonge en dynamische wijnhandel van de twee topsommeliers Dries Corneillie en Benoît Couderé. Dries & Benoît delen er hun eigen, innovatieve selectie aan wijnen met grote aandacht voor duurzaamheid en gezondheid. Santé staat voor een topselectie en een ‘no-compromise’-mentaliteit, met beleving en advies als rode draad.

Over Benoît Couderé

Benoît woont samen met zijn vrouw Helene en twee kindjes Maxim en Lily in Sint-Andries, Brugge. Naast zijn ondernemersambities en kennis van wijn is Benoît een echte familieman.

Benoît volgde opleiding in Hotelschool 'Ter Duinen' in Koksijde.
Tijdens zijn opleiding deed hij stage in de beste restaurants van Europa waaronder Le Bistrot d’Egyalières*, La Bonne Etape*, La Réserve de Beaulieu** en Restaurant Bruneau***.

Daarna ging Benoît aan de slag bij:

- Le Manoir Quatre Saisons als Maître d’Hôtel en sommelier

- Le Bistrot d’Egyalières ** als hoofdsommelier

- Restaurant De Karmeliet *** als hoofdsommelier (8 jaar)

De voorbije jaren deed Benoît heel wat ervaring op in de retailsector. Hij kent de wijnsector dan ook als geen ander.

Benoît bleef niet bij de pakken zitten en doorheen de jaren breidde hij zijn wijnexpertise verder uit:

- Sommelier in Franse wijnen en distillaten

- Wereldwijnmeester

- WSET level 3

- Vins de Benoît I op vandaag Santé Wines

Hij werd meerdere keren bekroond voor zijn werk:

- Provinciaal winnaar Sommelier of the Year 2012

- 2nd Best sommelier of Belgium 2012-2013

- 2nd Best sommelier of Belgium 2014-2015

- Best Sommelier of Belgium 2015-2016

- Kristallen Sommelier 2016

Over Dries Corneillie

Dries is een ‘pietje precies’ en erg proactief, altijd bezig met de volgende stap. Maar bovenal is hij een gevoelsmens.

Naast Santé Wines werkt Dries als hoofdsommelier in Restaurant de Jonkman**. Hij behoudt graag de link met de gastronomie en heeft zo een brede kijk binnen de wijnwereld en restaurantsector.

Dries genoot zijn opleiding in Hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde met een vervolmaking 'drankenkennis' in Ter Groene Poorte in Brugge. Tijdens zijn opleiding deed hij stage in fijne horecazaken zoals Salons Saint-Germain, De Steenen Haene en 't Notarishuys.

Daarna ging Dries aan de slag bij:

- Hertog Jan*** als hoofdsommelier (6 jaar)

- Restaurant Boury** als sommelier

- Restaurant de Jonkman** als hoofdsommelier (reeds 3 jaar)

Dries zat al die tijd niet stil en wist zijn expertise te vervolmaken:

- WSET level 3

- Finalist Sommelier of the Year 2015

- Young Sommelier Award of Excellence 2015

- 2nd Best sommelier of Belgium 2018-2019

- Winnaar Ruinart Sommelier Challenge 2019

- 2nd Best sommelier of Belgium 2019-2020

- D.VINUM I met op vandaag de wijnhandel in Santé Wines-

- ASI silver' certified sommelier

- Best Sommelier of Belgium 2020-2021

- Docent wijnopleidingen Eigentijds Vlaams Wijninstituut by Syntra West

epic wines with a story

Santé

Ontdek onze wijnen

het DNA van Santé Wines

Santé staat voor het gemoedelijk klinken en samen zijn onder vrienden en familie. Want dat moet wijn ons in eerste instantie bieden: gezelligheid. Een goed glas wijn brengt mensen samen en zorgt voor de meest interessante gesprekken.

Santé staat voor het feestelijk klinken. Wanneer we iets of iemand vieren, maakt een schitterend glas wijn deze speciale gebeurtenis compleet.

Santé staat voor nog veel meer dan klinken alleen, santé staat voor gezondheid! Gezondheid is een van de basiswaarden voor Benoit en Dries bij het selecteren van hun exclusieve selectie wijnen.
Gezond als in: 
gezonde wijnbouw, biologisch, biodynamisch, enz.
respecteren van gezonde handel tussen de wijnbouwer en de eindklant 
respect voor de natuur en de traditie 
duurzaam en futureproof ondernemen met gezond verstand

 

Benoît en Dries willen het verschil maken door hun jarenlange expertise op het allerhoogste niveau van de Belgische sommelierwereld in de strijd te gooien. Santé biedt dan ook een uitzonderlijk gamma aan wijnen die klaar zijn voor de toekomst.

Benoît en Dries hebben een gemeenschappelijke achtergrond, maar terzelfdertijd zijn het toch twee totaal verschillende persoonlijkheden. Benoit is bijzonder creatief, heeft 101 goede ideeën en weet van aanpakken. Dries is uitermate punctueel, een realist pur sang en houdt van uitdagingen. De combinatie van deze twee koppige karakters zorgt voor een complementaire synergie én vuurwerk in het wijnglas.

Benoit en Dries werkten allebei op het hoogste niveau van de Belgische sommelierwereld en wonnen beiden prestigieuze prijzen in hun vak. Allebei zijn ze echte 'wijnfreaks', maar als het er op aankomt houden ze het liefst van een heerlijke babbel in goed gezelschap met een lekker glas wijn, klinkend met het veelzeggende woord: santé!