Benoît Couderé
&
Dries Corneillie

over santé

Santé is de jonge en dynamische wijnhandel van de twee topsommeliers Dries Corneillie en Benoît Couderé. In deze wijnhandel delen Dries & Benoît hun eigen, innovatieve selectie aan wijnen met grote aandacht voor duurzaamheid en gezondheid. Santé staat voor een topselectie en een ‘no-compromise’-mentaliteit waar de beleving en het advies bij het wijn drinken centraal staat.

Over Benoît Couderé

Benoît is de familieman van 'Santé', samen met zijn vrouw Helene en twee kindjes Maxim en Lily woont Benoît in Sint-Andries, Brugge. Naast zijn ondernemersambitie en kennis van wijn is Benoît een absolute familieman. 

Benoît volgde zijn opleiding in de Hotelschool 'Ter Duinen' in Koksijde. Tijdens zijn opleiding deed hij stages in de beste restaurants van Europa zoals Le Bistrot d’Egyalières*, La Bonne Etape*, La Réserve de Beaulieu** en Restaurant Bruneau***.

Daarna ging Benoît aan de slag in:

Le Manoir Quatre Saisons als Maître d’Hôtel en sommelier

Le Bistrot d’Egyalières ** als hoofdsommelier

Restaurant De Karmeliet *** als hoofdsommelier (8 jaar)

De laatste jaren deed Benoît ervaring op in de retail sector en heeft als geen ander een zicht op hoe de wijnsector er van binnen en buiten uitziet.

Benoît heeft al die tijd niet stil gezeten en zijn expertise weten te vervolmaken:

Sommelier in Franse wijnen en distillaten
Wereldwijnmeester
WSET level 3
Vins de Benoît
Provinciaal winnaar Sommelier of the Year 2012
2nd Best sommelier of Belgium 2012-2013
2nd Best sommelier of Belgium 2014-2015
Best Sommelier of Belgium 2015-2016
Kristallen Sommelier 2016

Over Dries Corneillie

Dries is precies en pro-actief, altijd al bezig met de volgende stap maar bovenal een gevoelsmens.

Naast de wijnhandel werkt Dries als hoofdsommelier in Restaurant de Jonkman**.
Dries houdt graag de link met de gastronomie en heeft zo een brede kijk binnen de wijnwereld en restaurantsector.

Dries genoot zijn opleiding in de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde met een vervolmaking 'drankenkennis' in Ter Groene Poorte in Brugge.
Tijdens zijn opleiding deed hij stage in fijne horecazaken zoals Salons Saint-Germain, De Steenen Haene, 't Notarishuys.

Daarna ging Dries aan de slag in:

Hertog Jan*** als hoofdsommelier (6 jaar)

Restaurant Boury** als sommelier

Restaurant de Jonkman** als hoofdsommelier 

Dries heeft al die tijd niet stil gezeten en zijn expertise weten te vervolmaken:

WSET level 3
Finalist Sommelier of the Year 2015
Young Sommelier Award of Excellence 2015
2nd Best sommelier of Belgium 2018-2019
Winnaar Ruinart Sommelier Challenge 2019
2nd Best sommelier of Belgium 2019-2020
D.VINUM
Finalist Best Sommelier of Belgium 2020-2021
Docent wijnopleidingen Eigentijds Vlaams Wijninstituut by Syntra West

epic wines with a story

Santé

Ontdek onze wijnen

het DNA van Santé Wines

Santé staat voor het gemoedelijk klinken en samen zijn onder vrienden, want dit moet een glas wijn ons in eerste instantie bieden: gezellig samen komen met vrienden en familie. Een goed glas wijn brengt mensen samen en brengt de meest interessante gesprekken op gang.

Santé staat voor het feestelijk klinken, als we een speciale gebeurtenis vieren, staat het santé, gezondheid wensen centraal en een schitterend glas wijn om iets of iemand te vieren maakt deze gebeurtenis compleet.

Santé staat voor nog veel meer dan klinken alleen, santé staat voor gezondheid! Gezondheid is één van de basiswaarden die Benoit en Dries centraal stellen bij het selecteren van hun exclusieve selectie wijnen. 
Gezond als in: 
gezonde wijnbouw, biologisch, biodynamisch, etc.,
respecteren van gezonde handel tussen de wijnbouwer en de eindklant,
respect voor de natuur en met respect voor de traditie
duurzaam en future-proof ondernemen met gezond verstand

Benoît en Dries willen het verschil maken door hun jarenlange expertise op het allerhoogste niveau van de Belgische sommelierwereld in de strijd te gooien. Dries & Benoît hebben een uitzonderlijk gamma met wijnen die klaar zijn voor de toekomst.

Benoît & Dries hebben beiden een gemeenschappelijke achtergrond, toch zijn het twee totaal verschillende persoonlijkheden. Benoit is bijzonder creatief, heeft 101 goede ideeën en weet van aanpakken. Dries is uitermate punctueel, een grote realist en houdt van uitdagingen. De combinatie van deze twee koppige karakters zorgt voor een complementaire synergie én vuurwerk in het wijnglas.

Benoit & Dries werkten allebei op het hoogste niveau van de Belgische sommelierwereld, ze wonnen beiden prestigieuze prijzen in hun vak. Allebei zijn ze echte 'wijnfreaks', maar als het er op aankomt houden ze het liefst van een heerlijke babbel in goed gezelschap met een goed glas wijn klinkend met het veelzeggende woord: santé...