Onze eventkalender
Doorheen het jaar organiseren wij verschillende degustatie en belvingsevents. Tijdens deze momenten zetten we steeds verschillende facetten rond wijn in de kijker, van wijndiners tot food & wine experiences, degustaties, wijnmakers op bezoek etc.
Zie hieronder een kalender voor de komende maanden, zo kan je op tijd alles vast zetten in je agenda.
Voor bepaalde events zijn inschrijvingen vereist, wees er op tijd bij met je inschrijving als je deel wilt nemen.
Tot snel!
Benoît & Dries
ZATERDAG 27 APRIL 2024 I 10u30
wijnen van de Etna met Giulia Monteleone
Gedurende deze masterclass leer je Giulia Monteleone kennen, onze nieuwe aanwinst die bijzondere wijnen produceert op de Etna in Sicilië. Deze masterclass met degustatie duurt ongeveer 1 uur en is volledig gratis. De zitplaatsen voor deze masterclass zijn volzet, je kan wel nog rechtstaand aansluiten.
zaterdag 27 april
mini spring tasting
De mini spring tasting is, in tegenstelling tot de grote najaarsdegustatie een kleinere en gezelligere degustaties van een selectie voorjaars- en zomerwijnen. Je proeft er onze nieuwigheden en klassiekers voor het komende seizoen.
- Inschrijven is niet noodzakelijk
- vanaf 10u30, laatste aankomst om 17u00
dinsdag 30 april 2024 I volzet
food & wine experience I ASPERGES
Op dinsdag 30 april organiseren we opnieuw een 'wijn & gerecht-beleving', tijdens deze avond halen Benoît en Dries alles uit de kast om een topavond tussen wijn en gerecht te bekomen. Naast het eten en drinken gaat het vooral om de combinatie van de twee. Je mag je verwachten aan heerlijke gerechten van onze gastchef Geert Vanacker en fijne wijnen uit ons assortiment.
- Reservatie en betaling op voorhand is vereist
- maximum 20 personen
- aan onze tastingtafel in de winkel
- Prijs: 135,- per persoon all-in
- Menu wordt binnenkort bekendgemaakt
- na inschrijving ontvang je een voorschotfactuur ter bevestiging
vrijdag 3 mei 2024 I identiek aan 30/04 - extra editie wegens succes I nog 4 plaatsen beschikbaar
food & wine experience I ASPERGES
Op vrijdag 3 mei organiseren we, wegens succesvolle en vlotte inschrijvingen op 30/04, nogmaals de F&W experience met asperges.
- Reservatie en betaling op voorhand is vereist
- maximum 20 personen
- aan onze tastingtafel in de winkel
- Prijs: 135,- per persoon all-in
- na inschrijving ontvang je een voorschotfactuur ter bevestiging
vrijdag 18 oktober 2024
food & wine experience met ben eyckmans
Tijdens deze ervaringsavond halen we alles uit de kast om een topavond tussen wijn en gerecht te bekomen. Naast het eten en drinken gaat het vooral om de combinatie van de twee. Je mag je verwachten aan heerlijke gerechten van Ben Eyckmans, die live voor je worden klaargemaakt. Daarbij serveren we de best mogelijke passende wijnen uit ons assortiment, soms klassiek, soms allesbehalve...
-> menu en prijs wordt binnenkort bekendgemaakt, waarbij de reservaties ook worden geopend.
- Reservatie en betaling op voorhand is vereist
- aan onze belevingstafel in de wijnwinkel met live-cooking
- na inschrijving ontvang je een voorschotfactuur ter bevestiging
zaterdag 9 & zondag 10 november 2023
grote najaarsdegutatie
Het najaar, de winter en feestperiode kan natuurlijk niet starten zonder onze gekende najaarsdegustatie. Net zoals andere jaren organiseren we opnieuw de degustatie in het eerste weekend van november, in dezelfde gekende formule. Dit jaar kozen we er voor om de degustatie te laten doorgaan in onze gloednieuwe winkel.
De reservaties voor deze degustatie zijn nog gesloten
vrijdag 29 november 2024
food & wine experience met Pieter Lonneville
Tijdens deze ervaringsavond halen we alles uit de kast om een topavond tussen wijn en gerecht te bekomen. Naast het eten en drinken gaat het vooral om de combinatie van de twee. Je mag je verwachten aan heerlijke gerechten van topchef Pieter Lonneville van Atelier Tête Pressée, die live voor je worden klaargemaakt. Daarbij serveren we de best mogelijke passende wijnen uit ons assortiment, soms klassiek, soms allesbehalve... Tijdens dit menu worden exclusievere en grotere wijnen geserveerd, waardoor deze editie iets prijziger is...
-> menu en prijs wordt binnenkort bekendgemaakt, waarbij de reservaties ook worden geopend.
- Reservatie en betaling op voorhand is vereist
- aan onze belevingstafel in de wijnwinkel met live-cooking
- na inschrijving ontvang je een voorschotfactuur ter bevestiging
vrijdag 13 december 2024
food & Champagne experience met Geert Van Acker
Tijdens deze ervaringsavond halen we alles uit de kast om een topavond tussen verschillende Champagne en gerechten te bekomen. Naast het eten en drinken gaat het vooral om de combinatie van de twee. Je mag je verwachten aan heerlijke gerechten van Geert Van Acker die live voor je worden klaargemaakt. Daarbij serveren we de best mogelijke passende Champagne van Laurent Lequart, soms klassiek, soms contrasterend...
-> menu en prijs wordt binnenkort bekendgemaakt, waarbij de reservaties ook worden geopend.
- Reservatie en betaling op voorhand is vereist
- aan onze belevingstafel in de wijnwinkel met live-cooking
- na inschrijving ontvang je een voorschotfactuur ter bevestiging
zaterdag 14 december 2024
mini Christmas tasting
Een kleine en gemoedelijke degustatie om de perfecte wijnen voor de feesttafel en wintermomenten te vinden.
- Inschrijven is niet noodzakelijk
- vanaf 10u30, laatste aankomst om 17u00
zaterdag 14 december I 10u30
Champagne van pinot meunier uit de Marne-Vallei
Gedurende deze masterclass leer je Laurent Lequart & Kevin Sibille kennen, onze Champagneproducent in Passy-Griginy. Laurent ademt pinot meunier en is één van dé toppers als het over monocépage meunier gaat. Deze masterclass met degustatie duurt ongeveer 1 uur en is volledig gratis.