Onze eventkalender
Doorheen het jaar organiseren wij verschillende degustatie en belvingsevents. Tijdens deze momenten zetten we steeds verschillende facetten rond wijn in de kijker, van wijndiners tot food & wine experiences, degustaties, wijnmakers op bezoek etc.
Zie hieronder een kalender voor de komende maanden, zo kan je op tijd alles vast zetten in je agenda.
Voor bepaalde events zijn inschrijvingen vereist, wees er op tijd bij met je inschrijving als je deel wilt nemen.
Tot snel!
Benoît & Dries
Overzichtskalender
21 februari 2025 - Perfect Parings: kaas en wijn in harmonie I €65,-
20/02 - 13/03 - Van druif tot wijnglas: de kunst van het wijn proeven I 4 interactieve sessies à €200,- volzet - nieuwe sessies gepland in mei
5 maart 2025 - Wine & Dine @ restaurant Caillou.
28 maart 2025 - Wijnmakersdiner @ Santé Wines met Jose Antonio Garcia I €100,-
29 maart 2025 - Masterclass Bierzo @ Santé Wines I €15,-
29 maart 2025 - lentedegustatie
07/05 - 28/05 - Van druif tot wijnglas: de kunst van het wijn proeven I 4 interactieve sessies à €200,-
30 april 2025 - Food & Wine Experience: 'van wijnlas tot koksmes' I €135,- all-in
23 mei 2025 - Fire & Wine Experience: BBQ & wijn I €135,- all-in I volzet
vrijdag 21 februari 2025
Perfect pairings: kaas & wijn in harmonie
Beleef een avond vol culinaire verwennerij met onze unieke kaas- en wijnervaring. We serveren een selectie van zes verfijnde kazen, elk perfect gecombineerd met een zorgvuldig gekozen wijn. Bij elke pairing krijg je een toelichting over de smaken en harmonie die zij samen creëren.
Na de begeleide proeverij kun je naar hartenlust verder genieten van de kazen en wijnen. Met royale porties is deze avond meer dan een degustatie – het is een complete maaltijd en een ervaring die je smaakpapillen zal verrijken. Alles is inbegrepen, dus jij hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten!
Prijs: €65,- all-in
Locatie: aan onze degustatietafel in onze wijnwinkel te Brugge
Aanvang: 19u30
na registratie met de knop hieronder, ontvang je een factuur ter definitieve bevestiging.
20/02 I 27/02 I 6/03 I 13/03
Van druif tot wijnglas: de kunst van het wijn proeven
Ontdek de wereld van wijn: Interactieve wijncursus in 4 sessies
VOLZET - NIEUWE SESSIES GEPLAND IN MEI (zie hieronder)
5 maart 2025 I lunch & diner
Wine & dine @ restaurant Caillou
Geniet van de gastronomische beleving van Caillou in samenhang met een schitterende wijnselectie van Santé Wines.
Reserveren kan enkel via het restaurant.
Prijs: €150,- all-in
vrijdag 28 maart 2025
Wijnmakersdiner met Jose Ant. Garcia uit Bierzo, Spanje
Maak kennis met de wijnen van Julia en Jose Antonio Garcia, een powerkoppel uit de prachtige Bierzo-regio in Léon, Spanje. Tijdens dit diner geniet je van 4 smaakvolle gerechten van chef Geert Vanacker en de wijnen van dit diner. Alles begeleid met de nodige info van de wijnmaker, Benoît & Dries.
Prijs: €100,- all-in
Aanvang: 19u30
zaterdag 29 maart I 10u30
masterclass Bierzo
In een uur tijd maak je kennis met Jose Ant. Garcia en hun geliefde Bierzo-regio. Een unieke regio met de oudste wijnstokken van Europa.
Prijs: €15,-
bedrag volledig te recupereren via aankopen zonder minimumbedrag
inclusief mini-foodpairing
zaterdag 29 maart 2025
lentedegustatie
Proef onze selectie voorjaars- en zomerwijnen, in de aanwezigheid van Jose Ant. Garcia uit Bierzo. Vrije ingang, zonder reservatie.
10u-12u
13u30-17u
7/05 I 14/05 I 21/05 I 28/05
Van druif tot wijnglas: de kunst van het wijn proeven
Ontdek de wereld van wijn: Interactieve wijncursus in 4 sessies
Duik in de fascinerende wereld van wijn met onze interactieve wijncursus. In vier boeiende lessen onthullen we alle geheimen om wijn beter te begrijpen, beoordelen en analyseren als een echte professional.
We starten met een basisuitleg over hoe en waar wijn wordt gemaakt, gevolgd door praktische sessies waarin je verschillende wijnen proeft. Je krijgt heldere uitleg en persoonlijke feedback over je vooruitgang, zodat je stap voor stap een toekomstig topproever wordt.
Als kers op de taart sluiten we de cursus af met een heerlijke kaas- en wijnpairing. Hier ontdek je de basisprincipes van food & wine combinaties en breng je al je opgedane kennis samen in een smaakvolle finale.
Deze cursus kan enkel als geheel geboekt worden en biedt je een unieke, leerzame reis door de wereld van wijn.
Prijs: €200,- voor de volledige cursus
Aanvang: 20u (tot +/- 22u30)
Woensdag 30 april 2025
food & wine experience: van wijnglas tot koksmes
Tijdens deze Food & Wine Experience brengt Dries zijn liefde voor wijn en koken samen. Samen met Benoît selecteert hij de wijnen en bedenkt hij een gerecht dat daar perfect bij past.
De avond draait om de wisselwerking tussen wijn en eten. Proef hoe elke combinatie tot stand komt en geniet van een culinaire ervaring waarin wijn en gerecht elkaar versterken.
Prijs: €135,- all-in
Locatie: aan onze degustatietafel in onze wijnwinkel te Brugge
Aanvang: 19u30
na registratie met de knop hieronder, ontvang je een factuur ter definitieve bevestiging.
vrijdag 23 mei 2025 I volzet
Fire & wine experience met SUNO-Q
Voor de liefhebbers van BBQ en verfijnde smaken presenteren wij de Fire & Wine Experience in samenwerking met Jochen Meyns van Suno-Q. Tijdens deze unieke avond wordt een volledig menu bereid op open vuur, met gerechten die perfect matchen met onze zorgvuldig geselecteerde wijnen.
Ervaar de kunst van koken op vuur en de balans tussen robuuste gerechten en elegante wijnen. Een avond vol smaak, vakmanschap en culinaire ontdekkingen die je niet wilt missen!
Prijs: €135,- all-in
Locatie: aan onze degustatietafel in onze wijnwinkel te Brugge
Aanvang: 19u30
na registratie met de knop hieronder, ontvang je een factuur ter definitieve bevestiging.
zaterdag 8 & zondag 9 november 2025
grote najaarsdegustatie
Het najaar, de winter en feestperiode kan natuurlijk niet starten zonder onze gekende najaarsdegustatie. Net zoals andere jaren organiseren we opnieuw de degustatie begin november, in dezelfde gekende formule.
Om elke wijnliefhebber te laten proeven in alle rust en comfort, beperken we de toegang tot een maximum en is inschrijven noodzakelijk.
Prijs: gratis toegang en degustatie
Inschrijvingen worden geopend midden 2025