RECEPT I ovenschotel met geroosterde wintergroenten en kikkererwt

Ovenschotel met geroosterde wintergroenten en kikkererwten

A highly realistic photograph of a roasted vegetable and chickpea bake in a rustic ceramic dish. The bake features caramelized pumpkin, golden-brown carrots, roasted parsnips, red onions, and colorful bell peppers. It is garnished with fresh parsley and ruby-red pomegranate seeds. The dish is placed on a wooden table, accompanied by a small bowl of creamy yogurt dressing, with natural warm lighting and subtle shadows to create a cozy, inviting winter atmosphere.


Ingrediënten (voor 4 personen):


•    1 kleine pompoen (zoals butternut), in blokjes
•    3 middelgrote wortels, in plakjes
•    2 pastinaken, in plakjes
•    1 rode ui, in partjes
•    1 rode paprika, in repen
•    1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
•    2 el olijfolie
•    1 tl gerookt paprikapoeder
•    1 tl tijm
•    1/2 tl kaneel
•    Zout en peper naar smaak
•    Handvol granaatappelpitjes (optioneel, voor garnering)
•    Handvol verse peterselie, fijngehakt


Voor de yoghurtdressing (optioneel):


•    200 ml Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
•    1 teentje knoflook, fijngehakt
•    Sap van 1/2 citroen
•    Peper en zout naar smaak


Bereiding:

  1.    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2.    Meng de pompoen, wortels, pastinaken, rode ui en paprika in een grote kom. Voeg de kikkererwten toe. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gerookt paprikapoeder, tijm, kaneel, zout en peper. Meng goed, zodat alles bedekt is met kruiden.
    3.    Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat. Rooster in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot de groenten zacht en goudbruin zijn. Schep halverwege om voor een gelijkmatige garing.
    4.    Meng intussen de yoghurt met het knoflook, citroensap, peper en zout. Zet apart.
    5.    Haal de geroosterde groenten uit de oven en strooi de granaatappelpitjes en verse peterselie erover. Serveer met de yoghurtdressing ernaast of eroverheen gedruppeld.

Passende wijnen:


Laat een boodschap achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.