RECEPT I Pasta Primavera met passende wijnen

In maart, wanneer de winter overgaat in de lente, is het een uitstekend moment voor gerechten die zowel comfort bieden als een hint van frisheid. Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht dat hier perfect bij past, is een Pasta Primavera. Dit gerecht is licht, kleurrijk en benut de eerste verse groenten van het seizoen. Hier is een eenvoudige versie die iedereen kan maken. Een favoriet van Benoît om tijdens de drukke dagen te maken voor het gezin, snel, lekker en boordevol vitamines.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 400 g pasta (bijvoorbeeld penne, tagliatelle of spaghetti)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 kleine wortel, julienne gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 g verse doperwten of bevroren erwten, ontdooid
  • 100 g groene asperges, in stukjes van 3 cm
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 ml room of een scheutje olijfolie extra vierge voor een lichtere versie
  • Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
  • Verse basilicum, voor de garnering

PS: de gebruikte groenten kunnen variëren en kunnen ook een manier zijn om verschillende groenten uit de koelkast op te gebruiken.

Bereidingswijze:

Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Bak de groenten: Verhit ondertussen in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze tot hij glazig is, maar niet bruin, ongeveer 1 minuut. Voeg de courgette, wortel, en rode paprika toe en bak tot de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de doperwten en asperges toe en kook nog eens 3-4 minuten, tot alle groenten gaar zijn maar nog steeds hun bite hebben.
Combineer de pasta en de groenten: Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met groenten, samen met de room of een extra scheutje olijfolie voor een lichtere versie. Meng alles goed door elkaar, voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de saus te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer: Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes.

Dit gerecht is veelzijdig en je kunt gemakkelijk variëren met de groenten op basis van wat er seizoensgebonden beschikbaar is. Het is snel, gezond, en brengt de smaken van de lente naar je tafel. Geniet ervan!

Passende wijn

  1. Pardevalles prieto picudo Tinto Joven I Tierra de Léon I Spanje (Sappig en kruidig rood)
  2. Domaine de Valdition Alpilles ROSÉ I Provence I Frankrijk (Rosé)
  3. San Simone sauvignon blanc Prestige I Friuli I Italië (fris wit)

Laat een boodschap achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.