RECEPT I ovenschotel met geroosterde wintergroenten en kikkererwt
Ovenschotel met geroosterde wintergroenten en kikkererwten
Ingrediënten (voor 4 personen):
• 1 kleine pompoen (zoals butternut), in blokjes
• 3 middelgrote wortels, in plakjes
• 2 pastinaken, in plakjes
• 1 rode ui, in partjes
• 1 rode paprika, in repen
• 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
• 2 el olijfolie
• 1 tl gerookt paprikapoeder
• 1 tl tijm
• 1/2 tl kaneel
• Zout en peper naar smaak
• Handvol granaatappelpitjes (optioneel, voor garnering)
• Handvol verse peterselie, fijngehakt
Voor de yoghurtdressing (optioneel):
• 200 ml Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• Sap van 1/2 citroen
• Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de pompoen, wortels, pastinaken, rode ui en paprika in een grote kom. Voeg de kikkererwten toe. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gerookt paprikapoeder, tijm, kaneel, zout en peper. Meng goed, zodat alles bedekt is met kruiden.
3. Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat. Rooster in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot de groenten zacht en goudbruin zijn. Schep halverwege om voor een gelijkmatige garing.
4. Meng intussen de yoghurt met het knoflook, citroensap, peper en zout. Zet apart.
5. Haal de geroosterde groenten uit de oven en strooi de granaatappelpitjes en verse peterselie erover. Serveer met de yoghurtdressing ernaast of eroverheen gedruppeld.
Laissez un commentaire