RECEPT I Quinoasalade met feta en groene kruiden

Voor de maand juni, een periode waarin je volop kunt genieten van het buitenleven en de zon, is Dries zijn zomerse quinoasalade met verse Kkuiden en feta een perfect gerecht. Het is licht, voedzaam, en maakt gebruik van de verse producten van het seizoen. Dit gerecht is ideaal voor picknicks, buitenlunches of als snelle en gezonde avondmaaltijd.

 

Ingrediënten:

 Voor de salade:

- 200 g quinoa

- 400 ml water of groentebouillon

- 1 komkommer, in blokjes

- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd

- 1 rode ui, versnipperd

- 150 g feta, in brokjes verkruimeld

- een handvol verse munt, versnipperd

- een handvol peterselie, versnipperd

- een handvol basilicumblaadjes, versnipperd

 

Voor de dressing:

- 3 eetlepels olijfolie (gebruik een smaakvolle olijfolie van koude persing zoals die van Domaine de Valdition of Nittardi)

- 1 citroen, uitgeperst

- 1 teentje knoflook, fijn gehakt/geperst

 

Bereidingswijze: 

 1. Quinoa koken:
  Spoel de quinoa af onder koud stromend water. Doe de quinoa in een pan met 400 ml water of groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat 15-20 minuten sudderen, of totdat al het vocht is opgenomen. Haal van het vuur en laat het afgedekt 5 minuten staan. Fluff de quinoa daarna met een vork en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. 
 1. Dressing:
  In een kleine kom, meng de olijfolie, citroensap, geperste knoflook, zout en peper samen tot een dressing. 
 1. Salade mengen:
  In een grote kom, combineer de afgekoelde quinoa, komkommerblokjes, gehalveerde kerstomaten, fijngehakte rode ui, verkruimelde feta, en de groene kruiden. Giet de dressing over de salade en meng goed. Proef en pas zout en peper naar smaak aan. 
 1. Afkoelen en serveren:
  Laat de salade even in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat de smaken zich kunnen mengen. Deze stap is optioneel maar aanbevolen voor de beste smaak. 

Deze zomerse quinoasalade is een kleurrijke en smaakvolle aanvulling op elke maaltijd en kan ook perfect als side-dish bij een lekkere barbecue gebruikt worden. Het is ook veelzijdig; je kunt ingrediënten toevoegen of weglaten gebaseerd op wat je lekker vindt of wat er in het seizoen is of restverwerking mee doen van welke groente er nog in de koelkast zitten. Geniet!

 

Passende wijnen:

Marc Josten sauvignon blanc Schiefer I Mittelrhein I Duitsland

Giulia Monteleone Etna Bianco I Sicilia I Italië

La Famille K Le Père rouge I Beaujolais I Frankrijk


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés