RECEPT I Herfstpasta met butternutpompoen en kip

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g pasta naar keuze (ik kies graag voor een dikkere pasta waar de saus mooier rond kleeft zoals een linguine of tagliatelle)
  • 1 kleine butternutpompoen (of 400 g pompoenblokjes uit de diepvries)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml room (of plantaardige room voor een vegan optie)
  • 50 g Parmezaanse kaas (of een vegan alternatief)
  • 1 takje verse tijm
  • 5 blaadjes verse salie
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een handvol spinazie, walnoten of geroosterde pompoenpitten voor extra crunch
  • 4 Kippendijen (ontbeend)

Bereidingswijze:

  1. Bereid de pompoen: Schil en snijd de pompoen in blokjes (of gebruik kant-en-klare pompoenblokjes). Gaar de blokjes in een pan met water in ongeveer 10-12 minuten zacht. Giet af en zet apart.

  2. Kippendijen: Snijd de kippendijen in blokjes, kruid met peper en zout en bak gaar in een grote bakpan. Wanneer gaar, neem de kippenblokjes uit de pan en gebruik diezelfde pan om je groentjes en saus in te maken.

  3. Kook de pasta: Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, min 1 minuut. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.

  4. Bak de ui en knoflook: Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui totdat hij glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  5. Maak de saus: Voeg de gekookte pompoenblokjes toe aan de pan met de ui en knoflook. Voeg de kookroom, tijm en salie toe en meng alles goed. Pureer met een staafmixer tot je een gladde saus hebt. Voeg indien nodig wat van het kookwater van de pasta toe om de saus dunner te maken.

  6. Meng alles: Voeg de (bijna) gekookte pasta toe aan de saus, samen met de kippenblokjes en laat de pasta in de saus nog dat ene minuutje verder koken, zo bekom je een dikkere saus en neemt de pasta al veel van de smaak van de saus op. Breng op smaak met zout, peper. Voeg de parmezaanse kaas toe, niet meer laten koken als de kaas is toegevoegd!!!

  7. Serveer: Garneer met extra Parmezaanse kaas, spinazie, walnoten of pompoenpitten voor een crunchy bite.

Passende wijnen bij deze herfstpasta

Domaine les Davids l'Inattendu I Vaucluse I Frankrijk

La Famille K gamay la Mère I Beaujolais I Frankrijk

Château Qanafar 'Cocu' cinsault I Bekaa Valley I Libanon


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published