RECEPT I Herfststoofpotje met kastanje en champignons
Herfststoofpotje van kip met kastanje en champignons
Dit stoofpotje met sappige kip, romige kastanjes en herfstige champignons is een hartverwarmend gerecht, ideaal voor de beginnende winter. Het is eenvoudig klaar te maken, maar heeft een originele twist door de kastanjes. Heerlijk met een glas krachtige en kruidige rode wijn.
Ingrediënten (4 personen)
Bereiding
- Kip aanbakken
Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter in een grote braadpan. Braad de kippenbouten aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. - Ui en knoflook
In dezelfde pan fruit je de ui en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn. - Champignons bakken
Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. - Stoofpot maken
Doe de kip terug in de pan, voeg de kastanjes, tijm, laurierblaadjes en witte wijn toe. Laat de wijn een paar minuten inkoken en giet dan de bouillon erbij. - Laten sudderen
Zet het vuur iets lager, dek de pan af en laat het geheel 45 à 60 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip zacht is en de smaken goed zijn ingetrokken. - Serveer met brood of aardappelpuree of aardappelkroketjes (feestelijker) om de saus op te nemen.
Passende wijnen
Bodegas Peñafiel 'Mironia Roble' I Ribera del Duero I Spanje
Fattoria Nittardi 'Ad Astra' I Toscane I Italië
Domaine du Chêne 'Louise' I Cévennes I Frankrijk
Smakelijk!
Leave a comment