RECEPT I Herfststoofpotje met kastanje en champignons

Herfststoofpotje van kip met kastanje en champignons

Dit stoofpotje met sappige kip, romige kastanjes en herfstige champignons is een hartverwarmend gerecht, ideaal voor de beginnende winter. Het is eenvoudig klaar te maken, maar heeft een originele twist door de kastanjes. Heerlijk met een glas krachtige en kruidige rode wijn.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kippenbouten
  • 200 g kastanjes (voorgekookt of vacuüm verpakt)
  • 250 g (gemengde) champignons (in plakjes)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 g boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  •  

    Bereiding

     

    1. Kip aanbakken
      Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter in een grote braadpan. Braad de kippenbouten aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    2. Ui en knoflook
      In dezelfde pan fruit je de ui en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn.
    3. Champignons bakken
      Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Stoofpot maken
      Doe de kip terug in de pan, voeg de kastanjes, tijm, laurierblaadjes en witte wijn toe. Laat de wijn een paar minuten inkoken en giet dan de bouillon erbij.
    5. Laten sudderen
      Zet het vuur iets lager, dek de pan af en laat het geheel 45 à 60 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip zacht is en de smaken goed zijn ingetrokken.
    6. Serveer met brood of aardappelpuree of aardappelkroketjes (feestelijker) om de saus op te nemen.

    Passende wijnen

    Bodegas Peñafiel 'Mironia Roble' I Ribera del Duero I Spanje

    Fattoria Nittardi 'Ad Astra' I Toscane I Italië

    Domaine du Chêne 'Louise' I Cévennes I Frankrijk

    Smakelijk!

     

     


    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published